2006. júl. 24.
ÁTALAKÍTOTT I.B.C. TARTÁLYOK

Az előzőekben bemutattuk az IBC tartályok / konténerek jellemző tulajdonságait, beszéltünk az IBC-k felhasználásáról, kitértünk szerkezeti felépítésére, illetve bemutattunk számos weboldalt ahol ilyen tartályt lehet vásárolni! A következő írásokban az IBC konténer / tartályok lehetséges felhasználási területeit , valamint a tartály változatait mutatjuk be!

Az IBC tartályok anyagukat tekintve HD-PE azaz polietilén műanyagból készülnek, különleges öntési eljárással. Ezeket a tartályokat, számos felhasználási célterület mellett, felhasználhatjuk speciális területeken is. Néha előfordul, hogy a tartályok kialakítása nem felel meg elképzeléseinknek, illetve, ha a tartály paraméterein, kialakításán módosítanánk, a kívánt célnak jobban megfelelnének.

Cégünk ezt az igényt felismerve kezdte meg az IBC tartályok, a megrendelő elképzeléseinek megfelelő átalakítását. A sok-sok különböző igényű felhasználás sokszor csak kis átalakítást igényel, ilyen pl. az IBC tartály betöltő nyílásának átalakítása. Alaphelyzetben a betöltő nyílás helyére egy D= 470 mm-es sapkaszerű tetővel ellátott betöltő - tisztító - búvó nyílást hegesztünk, melyen keresztül könnyűvé válik a tartályok tisztítása, sőt speciális esetben akár be is mászhatunk a tartályba!!!


A tartályok betöltő nyílásának átalakításával a felhasználási kör kibővül, már speciális anyagok is szállíthatók, pl.: méz, sűrített must, bor, de igény esetén kiválóan alkalmazható halak szállítására is!! A száj magasságának növelésével, valamint a merevítések erősítésével földalatti folyadéktározóvá is előléptethetjük IBC tartályunkat. Tároljunk ivóvizet, esővizet, vagy akár gyűjtsünk szennyvizet az átalakított tartályokban!!!!

Természetesen a befolyók, csapok, csőcsonkok elhelyezése sem jelent gondot!!

Várjuk megrendeléseiket: Lajkó Gábor 70/ 331-85-65 info@tartalygyar.hu